Pravidla pro pneumatiky

16.12.2019 21:32

V letošní sezoně jsme se často potýkali s ruznými povrchy a počasím. Pro rally závody byly nejpoužívanějšími pneumatikami ARP Rally Block, které aktuálně nejsou nikde skladem a neočekává se jejich výroba ani v budoucnu.

 

Již delší dobu přemýšlíme jak upravit pravidla, aby závody byly pro všechny +- stejné. Chápeme, že každý má jinou techniku na závody a každý má své oblíbené pneumatiky...

Po dlouhých debatách s ostatními učastníky závodu jsme se od některých dozvědělí, že ať mají jakekoliv auto tak pneumatiky od výrobce buď z číny nebo Tamiya nám nikdy Rally Blocky od ARP nenahradí a rozdil mezi pneumatikami je značný.

 

Závodníci, kteří jsou v rc rally více let, mají tyto sady zakoupeny a aktuálně dojíždějí pneumatiky ze zásob. Pro nově příchozí do rc rally světa bude složité nalézt obdobné pneumatiky, jako ARP.

 

Téma pneumatik v šamionátu jsme začali společnou debatou na vyhlášení letošního ročníku.

Zjistili jsme, že v hlavní kategorii o první místa bojují pouze ti, co stále mají zásobu ARP Rally Block. Podobné to je také v kategorii Pirelli – kdo má originální pneu, má značnou výhodu.

 

Z těchto důvdů máme pro vás návrh a budeme rádi, pokud se poté vyjádříte v debatě.

 

Kategorie Pirelli pro rok 2020 bude vypsána pouze za předpokladu, že se bude do šampionátu registrovat 10 a více posádek do kategore Pirelli.

Pro tuto kategorii budou předepsané pneu Pirelli – s nápisem Pirelli Austar tzv. Čínské.

 

Hlavní kategorii bychom chtěli omezit na jednotné pneumatiky Tamiya Rally Block – měkké.

Pneumatiky na začátku roku zakoupíte na závodech a budou označeny od pověřené osoby. Jiné než označené pneu nebude možné použít. A toto pravidlo budeme striktně dodržovat.

Víme, že hodně lidí má Tamiya Rally Block – měkké doma ze stavebnice podvozku a proto bude po schválení ředitelem závodu nebo šampionátu a řádném označení umožněno používat Tamiya Rally Blocky z vlastních zásob.

 

Pro zajištění dostatečného počtu sad pneumatik pro všechny účastníky (cca 60 párů) jsme kontaktovali pana Žulkeviče z internetového obchodu mz-racing a pokud dáme včas vědět, tak bude schopný nám tento počet páru pneu zajistit.

Také jsme za panem Žulkevičem přišli s prosbou poukazu na nákup v jeho e-shopu a můžeme potvrdit, že máme přislíbeny poukaz na nákup pro každy závod. Přesnou výši ještě upřesňujeme.

 

Budeme rádi za váš názor a připomínkám se nebraňte, jezdíme sami pro sebe :D 

Můžete napsat vzkaz na levé straně stránek. Prosím o vyjádření co nejvíce závodníků. 

 

 

 

Kalendář závodů 2020

18.4 Cieszyn PL

2.5. Rychvald

16.5. Řepiště

6.6. Vysočina

27.6. Suchdol n. O.

29.8. Suchdol n. O.

5.9. Třanovice

26.9. Čelechovice

3.10. Šumvald